Moderne religies tegenwoordig

Toen protesten van internetgebruikers in de ACTA-zaak werden voortgezet, werden in Zweden de eerste manifesten gepubliceerd door volgelingen van de nieuwe religie: de kerk van internet. De moderne desbetreffende vergunning moderne religie is een paar weken eerder door het Kammarkollegiet-kantoor uitgegeven. Dit is de oudste openbare instantie in Zweden, die onder andere verantwoordelijk is voor de registratie van geloofsovertuigingen, boog hij alleen maar naar het derde voorstel van de oprichters. Het portaal van de religie nieuwe religie was zo populair dat het na een paar uur viel.

Moderne religies

Moderne religies

– Voor onze kerk is informatie heilig en kopieert ze met een sacrament – verklaart de leider van de beweging, de 19-jarige student Isak Gerson. Hoewel het klinkt als een grap, beschouwen de Zweedse ‘trekkers’ de heilige afkortingen Control + C en Control + V als heilig. Hun religie is een signaal van weerstand van internetgebruikers tegen het aanscherpen van het auteursrecht op internet, maar bovenal een sociale club, evenals vele andere nieuwe religieuze bewegingen. Sociologen vragen zich al enkele jaren over hen af.

Religie jeedaj (Jedi), wiens essentie de cultus van ruimtiers van Star Wars is, is de op een na grootste kerk in Nieuw-Zeeland moderne religie (meer dan 50.000). In het Verenigd Koninkrijk bekent het Jadeïsme bijna 400.000 mensen. In Tsjechië geven meer dan 15 duizend toe. mensen (voor 10,5 miljoen inwoners). Bijbel, een nieuwe religie is George Lucas’ film en ontwikkeld op basis van de “Jedi Code” apostelen moderne – begiftigd met buitengewone kracht van de film helden als Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi en Yoda. Het initiatieritueel bestaat uit het kijken naar een dozijn projecties van het eerste deel van de epische “Star Wars” zonder onderbreking. Judaji’s volgelingen streven ernaar om via meditatie te verbinden met de Oorspronkelijke Macht religie die het universum doordringt. Ze verkleden zich ook in kostuums (ko) en zwaaien met gloeiende zwaarden. Jerash-mensen behandelen hun religie heel serieus. In 2010, de jonge Welshman liep het uitzendbureau in Bangor, zei dat een ridder DZed, foto’s en weigerde kap (het dragen op openbare plaatsen is een van de eisen van de religie). Er werd hem om bescherming gevraagd (hoewel hij later werd verontschuldigd). Een soortgelijk incident gebeurde ook bij de plaatselijke Tesco-supermarkt. – Het is discriminatie. Ik passeerde Moslimvrouwen met gordijnen in dezelfde winkel – zei verontwaardigd Daniel Jones, de initiator van de internationale dojo.

Ook andere Britse minderjarigen eisen officiële erkenning. Twee jaar lang was er een groep politieagenten van heidenen werkzaam in de Britse politie (met uitzondering van de vereniging van moslimpolitieagenten en de vereniging van Sikh-politieagenten). Gevangenen heidenen in de Britse gevangenissen hebben het recht om toverstokjes hebben, en het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken vertraagde heidenen van traditionele religieuze formule en kan zweren bij de rechter over “alles wat ik dierbaar.” Dit is niet zo vreemd, gezien het feit dat volgens sommige experts in het VK, er bijna 200.000 mensen zijn in de populatie van 59 miljoen. mensen die zichzelf beschouwen als heksen, vampiers en heidenen moderne religie.
Verlossers van internet Veel nieuwe religieuze organisaties werken voornamelijk op internet. Volgers werven op het web. Net als het dudeïsme (tumiwisizm) – een extravagante bekentenis gebouwd op de motieven van de film Big Lebowski van de Coen-broers. Dude (in het Pools – Koles) – werkloze Californiër – is bekend onder collega’s met een nonchalante houding ten opzichte van de wereld en een succesvolle hand op de baan. Religie bevordert hippiespel en -houding “doe het rustig aan”.
Je kunt Dude’s beweging online volgen op Dudeism.com. De bediening is gratis. Om een ​​bewijs te hebben dat ze zijn verkregen, kun je vanuit het netwerk een prachtig certificaat afdrukken om aan de muur te hangen (voor 10 dollar). “Het leven is kort en ingewikkeld en niemand weet echt wat ermee te doen is. Dus het is het beste om er niets aan te doen. Je hoeft je gewoon niet langer zorgen te maken “- religie we lezen online in de bijbel van” The Book of Dudeism “,” Je kunt nu de gids kopen “Live as Dude”.

In het forum op Dudeism.com verschijnen elke dag nieuwe items. – Ik ben 17 jaar oud en ik ga naar de middelbare school. De school is stressvol. Ik kan me de volgende vijf jaar van studies niet voorstellen die ouders aandringen – Mateusz, een van de Poolse dudaisten, vertrouwde vorig jaar. Een internationale groep geloofsgenoten adviseerde hem om voor de zaak te zorgen, hem niet te dwingen en te wachten op een echte passie.
Degenen die de wereld haten en zich niet kunnen veroorloven om te ontspannen, kunnen de Euthanasiekerk fascineren. Zijn boodschap is om de aarde te verdedigen tegen destructieve beschaving moderne . De oprichter, Chris Korda, een technomuzikant, erkent dat de menselijke bevolking streeft naar de vernietiging van de aarde. En stelt remedies voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *